NetBaron Aurinkopalvelun® kehitykset vuonna 2023

NetBaron Aurinkopalvelun® sovelluksia kehitettiin vuonna 2023 palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja lisäksi saimme myös tunnustusta Tilisanomien tekemässä palkkasovellusten vertailussa. Huomioimme sovelluskehityksissä asiakkaittemme toiveita ja käyttötarpeita. Kiitokset siis asiakkaittemme antamista kehitysideoista – NetBaron Aurinkopalvelu® on tehty asiakkaitamme varten!

Merkittävimmät toiminnanohjaussovellusten kehitykset vuonna 2023

Huoltotyönohjausta sujuvammaksi aikataulutuskalenterilla

Huolto-Baroniin kehitettiin mahdollisuus käyttää aikataulutuskalenteria, joka toimii organisaation käytössä olevan Kalenteri-Baronin kanssa. Huollon asetuksiin on lisätty valinta, jolla voi määrittää huoltotyön kalenterimerkinnälle näkyväksi halutun yhteystiedon joko tilaajan, asiakkaan, toimitus- tai laskutusosoitteen mukaisesti. Yhteystietojen näyttäminen otetaan käyttöön vastaavasti Kalenterin asetuksissa. Huoltotyöltä muodostuu merkintä myös Kalenteri-Baroniin, jossa näytetään vastaavat yhteystiedot sekä huollon asetuksissa otsikkoon siirtyväksi määritetyt tiedot. Kalenterin asetuksissa voi lisäksi määrittää, mitä muuta huollon aikataulutuskalenterissa ja varsinaisella kalenteritapahtumalla yhteystiedosta halutaan näyttää, kuten esimerkiksi asiakkaan nimi- ja osoitetiedot sekä yhteyshenkilön tiedot.

Lue lisää Huolto- ja Kalenteri-Baronista. Otathan rohkeasti yhteyttä, niin kartoitetaan NetBaron Aurinkopalvelun® tarjoamat hyödyt organisaatiollesi.

Uusia laskentasääntöjä työajanleimauksilta palkanlaskentaan

Kello-Baronin asetuksiin on tehty mahdollisuus määrittää erilaisia aikapohjaisia laskentasääntöjä, kuten ilta- ja yölisä. Tarkan kellonaikavälin määrittäminen mahdollistaa voimassa olevan säännön mukaisesti valitsemaan työajanleimaukselle käytettävän palkkalajin oikein. Esimerkiksi iltalisä klo 18:00-22:00, joka maksetaan palkkalajilla iltalisä. Laskentasääntöjenkehitys mahdollistaa määrittelemään muitakin maksettavia lisiä, joihin sisältyy jokin ehto, kuten työpäivän pituus. Esimerkiksi ateriakorvaus, jossa asetetaan päivälle tuntimäärä ennen kuin lisä astuu voimaan.

Työajan tunnit voidaan määrittää laskentasäännöillä niin, että erilliset lisät muodostuvat työpäivälle suoraan työryhmän taakse määritetyllä laskentasäännön asetuksella. Ylitöiden lisäksi voidaan määrittää erilaisia maksettavia kellonaikavälille sijoittuvia lisiä, kuten ilta- ja yölisät. Tämä helpottaa päivien tuontia palkkalaskelmalle, kun lisät ovat valmiit työpäivälle määritettyinä jo Kello-Baronissa yhden kirjauksen periaatteella!

Lue lisää Kello- ja Palkka-Baronista. Otathan rohkeasti yhteyttä, niin kartoitetaan NetBaron Aurinkopalvelun® tarjoamat hyödyt organisaatiollesi.

Viestinlähetyksessä huomioidaan asiakaskohtainen markkinointiviestintäasetus

Viesti-Baronista sähköpostien ja tekstiviestien lähettämisen yhteyteen on lisätty ominaisuus asiakkaan markkinointikieltojen tarkistuksesta. Asiakasrekisterissä on mahdollisuus laittaa aktiiviseksi ne markkinointitavat, jotka asiakas on ilmoittanut lisättäväksi omiin asiakastietoihinsa. Esimerkiksi jos asiakas ei halua vastaanottaa sähköposteja, voidaan hänelle laittaa aktiiviseksi Sähköpostimarkkinointi kielletty.

Lähetettäessä Viesti-Baronista asiakkaalle sähköpostia tai tekstiviesti, on oletuksena aktiivisena asetus Noudata markkinointikieltoasetuksia. Viestejä lähetettäessä järjestelmä suorittaa markkinointikieltojen tarkistuksen ja mikäli jollekin viestin vastaanottajista on asetettu markkinointikieltoja, viestejä ei toimiteta eteenpäin. NetBaron® antaa tässä vaiheessa ilmoituksen ja syyn miksi viestejä ei lähetetty. Asetus saadaan viestikohtaisesti myös pois päältä mikäli markkinointikieltoja ei haluta noudattaa kyseisen viestin kohdalla. Asetus on oletuksena päällä myös Kontakti-Baronissa. Muissa sovelluksissa kuten Talous-, Tilaus-, Huolto- tai Tuotanto-Baronissa asetus ei ole oletuksena päällä, jolloin markkinointikieltoja ei oletuksena tarkisteta.

Lue lisää Viesti-Baronista. Otathan rohkeasti yhteyttä, niin kartoitetaan NetBaron Aurinkopalvelun® tarjoamat hyödyt organisaatiollesi.

Projekti-Baron kannattavuuslaskenta tulo- ja menoarvioraportointityyppisesti

Voimme ilolla kertoa, että pitkään toivottua urakka- ja projektien kannattavuuden seurantaa varten on kehitetty kannattavuuslaskentaominaisuus, jolla voidaan projektin keston aikana ja jälkikäteisesti tehdä kannattavuuden tarkastelua ja laskentaa suoraan Projekti-Baronissa. Tämä ominaisuus julkaistaan asiakkaidemme käyttöön vuoden 2024 aikana. Seuraa tiedotteitamme ja pysy ajan tasalla.

Lue lisää Projekti-Baronista. Otathan rohkeasti yhteyttä, niin kartoitetaan NetBaron Aurinkopalvelun® tarjoamat hyödyt organisaatiollesi.

Merkittävimmät taloushallintosovellusten kehitykset vuonna 2023

Ostolaskujen kierrätys

Pikakierrätysnäkymän kautta ostolaskuja hyväksyttäessä on mahdollista laittaa lasku maksukieltoon asettamalla valintaruksi aktiiviseksi. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi silloin, kun lasku halutaan viedä jo kirjanpitoon, mutta ostolasku vaatii vielä lisätoimia ennen kuin se voidaan maksaa.

Ostolaskua tarkistettaessa tai hyväksyttäessä pikakierrätysnäkymän kautta on mahdollista aloittaa kierto alusta. Ostolasku tulee tarkastaa uudelleen, kun kierto aloitetaan alusta. Käyttäjä voi merkitä itsensä poissaolevaksi ja valita ostolaskujen kierron osalta itselleen sijaisen, joka tarkastaa ja hyväksyy ostolaskut hänen puolestaan poissaoloaikana. Poissaolon kesto ja kuvaus näytetään, kun hiiren osoitin viedään Poissa-merkinnän päälle. Tämän tarkoitus on parantaa ostolaskujen kierron hallinnointia silloin kun henkilöt ovat poissa. Poissaolotietoa voidaan käyttää ilman, että poissaolon ajaksi määritetään sijaista. Tällöin esimerkiksi henkilö, joka hallinnoi kiertoa näkee suoraan henkilöt jotka ovat poissa, ja voi ohjata ostolaskun toiselle henkilölle. Näin käyttäjien ei tarvitse ihmetellä miksi tarkastaja tai hyväksyjä ei ole käsitellyt ostolaskua ja milloin hän todennäköisesti palaa töihin ja käsittelee jonossaan olevat ostolaskut.

Nyt on mahdollista määritellä lähtemään sähköposti automaattisesti erääntyvistä ja myöhässä olevista laskuista määriteltyyn sähköpostiosoitteeseen. Ostolaskun kierron asetuksiin on lisätty Muistuta käyttäjää, jos ostolasku jää odottamaan toisia kierron käyttäjiä -asetus. Jos ostolaskulla on useampia tarkastajia tai hyväksyjiä, tämän asetuksen avulla muistutetaan heitä tarkastuksen/hyväksynnän yhteydessä siitä, että muiden käyttäjien tulee myös hyväksyä/tarkistaa ostolasku ennen kuin se etenee kierrossa. Tämä toiminto voi olla avuksi erityisesti käyttöönoton alussa, jotta käyttäjät ja hyväksyjät ymmärtävät, ettei ostolasku vielä etene kierron seuraavaan vaiheeseen heidän hyväksyntänsä jälkeen, vaan jää odottamaan vielä toisten käyttäjien toimia.

Dimensiot eli seurantakohteet

Olemme kehittäneet kustannuspaikan ja työnumeron rinnalle uusia seurantakohteita, joiden määrää ei ole rajoitettu. Toiminto mahdollistaa myös tapahtumien prosentuaalisen jaon eri seurantakohteille, jolloin yksikin rivi voidaan jakaa useammalla dimensiolle ja dimensionimikkeelle. Uusia seurantakohteita eli dimensioita voidaan käyttää jo nykyisellään myynti- ja ostolaskuille, tiliotteella, manuaalisella kirjanpidontositteella sekä palkkalaskelmalla. Jatkamme ominaisuuden aktiivista kehittämistä edelleen.

Lue lisää Talous-Baronista. Otathan rohkeasti yhteyttä, niin kartoitetaan NetBaron Aurinkopalvelun® tarjoamat hyödyt organisaatiollesi.

NetBaron Aurinkopalvelun® palkanlaskentasovellus Palkka-Baron sai hienot arvostelut uusimmassa Tilisanomien palkkaohjelmistojen vertailussa! Kysely suunnattiin tilitoimistoille ja siihen vastasi sekä palkanlaskijoita, että kirjanpitäjiä. Vertailussa oli mukana parikymmentä yleisintä palkanlaskentasovellusta.

  • Ohjelmisto on helppokäyttöinen: 4,4 /5 (jaettu 2. sija)
  • Ohjelmisto mahdollistaa tehokkaan työskentelyn: 4,3 /5 (2. sija)
  • Saan tuotettua joustavasti asiakastarpeen mukaisia raportteja: 3,8 /5 (3. sija)
  • Myös asiakkaani pystyy hyödyntämään ohjelmistoa haluamallaan tavalla: 3,9 /5 (1. sija)
  • Ohjelmistoon liittyvä tuki on riittävää: 4,4 /5 (jaettu 2. sija)
  • Ohjelmiston hinta-laatusuhde on hyvä: 3,9 /5 (3. sija)
  • Yleisarvosana: 4/5 (2. sija)

Lue koko vertailu osoitteessa https://tilisanomat.fi/palkkahallinto/palkkaohjelmistot-vertailussa-vuonna-2022

Jatkamme sovellusten kehittämistyötä entistäkin innokkaammin!

Varaa ilmainen tarvekartoitus joko etänä tai yrityksessäsi