01/02/2018

TankkiTuomiset

Ohjelmistoa etsiessä vaatimuksena oli, että alusta on mahdollisimman laaja ja joustava sekä skaalautuu liiketoiminnan mukaan.

Toimiala

Öljysäiliöiden ja polttonestesäiliöiden myynti

NetBaron®-sovellukset
  • Tilaus-Baron
  • Talous-Baron ostoreskontra
  • Talous-Baron myyntireskontra
  • Pankkiyhteydet
  • Varasto-Baron

TankkiTuomiset Oy myy ja markkinoi Tuomisen Sepänliikkeen valmistamia öljysäiliöitä ja varastosäiliöitä. Samassa yhteydessä toimiva Tuomisen Sepänliike on Suomen vanhin säiliövalmistaja. Yrityksen päätuote on öljysäiliöt ja heillä on vuosikymmenten kokemus öljysäiliöiden, polttonestesäiliöiden ja muiden varastointiratkaisujen valmistuksesta, toimituksesta ja myynnistä.

– Olemme perheyritys, jonka toiminta on korostetusti asiakaslähtöistä ja asiakas on aina etusijalla. Toiminta perustuu pitkälti sopimusvalmistukseen ja kaikki asiakkaiden tilaukset pyritään toimittamaan sovitussa aikataulussa, kertoo Jussi Tuominen.

Jussi vastaa vuonna 1937 alkunsa saaneen yritysryppään myynnistä ja asiakaspalvelusta. Kolmen sukupolven aikana toimitusvolyymit ovat aikojen saatossa muuttuneet vaikka keskeiset tuotteet ovat pysyneet samana. Huippuvuodet olivat 1970-luvulla, jolloin öljylämmitys oli keskeinen lämmitysmuoto. Nykyinen asiakaskunta koostuu pääasiassa yritysasiakkaista Suomessa, ajoittain toimituksia on myös ulkomaille. Maahantuontia on  Ruotsista ja Saksasta.

TankkiTuomiset otti ensimmäiset NetBaron -sovellukset käyttöön keväällä 2017 huolellisen kartoituksen ja harkinnan jälkeen. Ohjelmistoa etsiessä vaatimuksena oli, että alusta on mahdollisimman laaja ja joustava sekä skaalautuu liiketoiminnan mukaan. Olennaista valintaa tehtäessä oli myös se, että sovelluksia voidaan ottaa käyttöön tarpeen mukaan liiketoiminnan muuttuessa. Referenssit ja taustat tutkittiin ja NetBaronissa nämä sekä hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Käyttöön otettiin aluksi taloushallintopuoli.

– Sovellusten peruslogiikan tajuamisen jälkeen kaikki on ollut erittäin helppoa ja käyttö on sujunut mutkattomasti. Uusiin sovelluksiin toki koulutus on aina järkevä ottaa, jotta käytössä pääsee alkuun nopeasti. NetBaron tuestakin on saatu tarvittaessa apuja, tosin vaan pari kertaa on tarvinnut tukeen olla yhteydessä alun koulutusten jälkeen. Koulutuksien aikana havaittuja toiveita on laitettu kouluttajan kautta kehitysideoina eteenpäin, Jussi toteaa.

NetBaron helpottaa TankkiTuomisilla työskentelyä ja täysin sähköinen taloushallinto on nyt mahdollinen: paperilaskuja ei enää tule postitse ja hyvin vähän lähtee paperilaskuja myöskään heiltä maailmalle. Talouden sovellusten lisäksi käytössä on tilausten- ja varastonhallinta.

– Olennaista meille on, että tilaukset nähdään koneelta missä vain, myös lomien aikana voi tarvittaessa kurkata tilaustilanteen. Kerran kirjattu tieto on kaikkialla saatavilla ja NetBaron on auttanut myös tilausten virheiden minimoinnissa. On vaikea kuvitella että palattaisiin enää vanhaan systeemiin, Jussi toteaa tyytyväisenä.

NetBaron on osoittautunut juuri sopivankokoiseksi ohjelmistoksi pk-yrityksille:

– Lähtökohtaisesti teollisuusalalla toimijat ovat joko TankkiTuomista suurempia yrityksiä, joilla järjestelmät on täysin räätälöity tai vaihtoehtoisesti pienempiä, joille riittää toiminnanohjauksen tueksi pelkkä taulukkolaskentaohjelma. NetBaron soveltuu mielestämme hyvin erityisesti keskisuurten teollisuusyritysten käyttöön.