19/10/2016

Suomen Ilotulitus Oy

NetBaron on meille enemmänkin strateginen kumppani, joka joustaa ja haluaa kehittyä tarpeidemme mukaan.

suomen_ilotulitus_logo_rgb
 
Toimiala

Ilotulitteiden ja tehosteräjähteiden maahantuonti ja tukkukauppa, tulitusnäytösten järjestäminen ja ilotulitteiden valmistaminen

NetBaron®-sovellukset
 • Projekti-Baron
 • Viesti-Baron
 • Varasto-Baron
 • Talous-Baron
 • Kontakti-Baron
 • Kalenteri-Baron
 • Rahti-Baron
 • Tilaus-Baron
 • Raportti-Baron
 • Tuotanto-Baron
 • Palkka-Baron

Suomen Ilotulitus Oy on Suomen suurin ilotulitteiden maahantuoja, ilotulitusnäytösten järjestäjä ja Pohjoismaiden ainoa ilotulitteiden valmistaja. Yrityksen juuret juontavat 1940-luvulle, jolloin ilotulitteiden valmistus alkoi. 1960-luvun alussa yritys perusti ilotulitustehtaan Tuusulaan ja toimii siellä vielä tänäkin päivänä.

Nykyinen Suomen Ilotulitus Oy muodostui vuonna 2010, kun Lohjan Ilotulitus Oy – Tähtiraketti, Pyrostar Oy ja Ilotulitus Oy yhdistyivät. Vuonna 2015 suureen ilotulitusperheeseen liittyi vielä Tulitemestarit Oy. Asiakaskunta koostuu pääasiassa jälleenmyyjistä ja ilotulitusnäytöksiä järjestävistä tahoista, toiminta-alueena koko Suomi. Ensimmäiset NetBaron sovelluksensa yritys otti käyttöön noin kymmenen vuotta sitten Tähtiraketille. Suuren yritysfuusion jälkeenkin ohjelmisto säilyi. NetBaron-yhteistyö koettiin sen verran hedelmälliseksi, ettei siitä haluttu luopua, vaikka muilla fuusioituvilla yrityksillä oli kilpailevia ohjelmistoja käytössään. – NetBaron oli näistä paras ja halusimme jatkaa sen käyttöä, sanoo Tuusulan Ilotulitustehtaan johtaja Harri Carlson.

Toimivan tilaus- ja varastonhallinnan ympärille on vähitellen lisätty muitakin sovelluksia ja tällä hetkellä käytössä on laaja NetBaron-paketti kokonaisvaltaiseen tuotannon ja taloudenhallintaan. – NetBaron sovellukset ovat vaikuttaneet toimintaamme paljonkin ja pyrimme löytämään NetBaronista ratkaisuja ongelmiin. Esimerkiksi Tuotanto-Baronia hyödynnämme ilotulitusnäytösten keikkojen hallinnassa. Sovellus löytyi sattumalta eräässä koulutuksessa ja testattuamme sitä totesimme sen sopivan tarkoituksiimme erittäin hyvin. Käytämme Tuotanto-Baronia tänäkin päivänä hieman epätavanomaisella tavalla palvelun kasaamiseen.

– Vaikka NetBaron on kasvanut, niin joustavuus on säilynyt. Halu kehittää ja kehittyä on säilynyt vuosien varrella ja palautetta saa antaa puolin ja toisin. Meillä on hyvä yhteistyö NetBaronin kanssa. Olemme olleet aktiivisesti mukana antamassa kehitysideoita ja kehittämässä mm. Palkka-Baron sovelluksen toimintalogiikkaa, kertoo Harri Carlson. Harrilla itsellään on ylläpitäjän oikeudet järjestelmään ja hänen mielestään kaikki toimii tällä hetkellä oikein hyvin. Kiitosta saavat myös muokattavat tulostuspohjat ja organisaation käyttöön tehdyt räätälöinnit.