02/05/2018

FinEq International Oy

Pilvipalveluna toimivan NetBaronin kanssa toiminta ei ole työpistekohtaista, vaan monelta laitteelta on mahdollista operoida ja nähdä kokonaistilanne.

Toimiala

Ohutlevy- ja pintakäsittelypalveluita tuottava yritys

NetBaron®-sovellukset
  • Tilaus-Baron
  • Talous-Baron
  • Lasku-Baron
  • Varasto-Baron
  • Tuotanto-Baron

Kontiolahden Lehmossa toimiva FinEq International Oy on monipuolinen ohutlevy- ja pintakäsittelypalveluita tuottava yritys. Yrityksen päätuotteet jakaantuvat neljään osa-alueeseen, joita ovat teollisuusjauhemaalaus, ilmastointikanavatuotanto, sopimusvalmistus ja omaa tuotantoa olevat Carelia Grill® -tuotteet. Vuoden 2015 lopussa alkanut toiminta on kasvanut nopeasti ja FinEq tarjoaa suomalaista osaamista kaikilla liiketoiminta-alueillaan niin kotimaan kuin ulkomaiden markkinoille. Pohjois-Karjalan alueella FinEq on lyhyessä ajassa kasvanut merkittäväksi metallialan alihankkijaksi isolla teollisuusluokan jauhemaalauskoneistollaan, johon kuuluu mm. 210 metrinen linjasto ja seitsemänvaiheinen esikäsittely. Tämän lisäksi merkittävä osuus yrityksen tarjoamista tuotteista ovat mittatilauksina tehtävät kanavaosat sekä Carelia Grill® tuotteet.

– FinEq:n tavoitteena on alusta asti ollut tarjota monipuolista palvelua laadusta tinkimättä. Asiakkaat ovat tyytyväisiä kun toimitusnopeus ja etenkin laatu on kunnossa. Omien tuotteidemme lisäksi, välitämme myös muiden suomalaisten yritysten laatutuotteita ulkomaille. Ulkomailla suomalaisuutta ja suomalaista laatua arvostetaan, FinEq:n toimitusjohtaja Ville Hämäläinen kertoo.

FinEq otti ensimmäiset NetBaron sovellukset käyttöön ensimmäisen toimintavuotensa jälkeen maaliskuussa 2017. Aluksi käyttöön tuli taloushallinto ja Tilaus-Baron. Samaan aikaan joensuulainen tilitoimisto Vahtivuori sai koulutukset sovellusten käyttöön ja hoitaa FinEq:n kirjanpidon samassa järjestelmässä. Kun reskontrista muodostuvat tositteet kirjanpitoon automaattisesti, jää kirjanpitäjälle tilinpäätöksen lisäksi enää muutamia rutiinitehtäviä.

– Laskutus ja reskontrat on saatu jo kivasti käyttöön, ostolaskujen tarkastus on helppoa ja suurin osa laskuista tulee sähköisesti. Tilauspuolella on helpottanut se, että tiedot saa kirjattua suoraan tilaukselle ja siitä suoraan laskulle nappia painamalla. Tilaushistoriaa voi jälkikäteen tarkastella, näkee laskut, nimikkeet, jne. ja porautuvuus toimii hyvin. Yhtenäinen asiakas- ja tuoterekisteri sekä tilaushistoria helpottavat jatkuvaa toimintaa. Varastonhallinta ja Tuotanto-Baron on myös tulossa käyttöön pian, Ville kertoo.

NetBaron on tukenut nuoren yrityksen reipasta kasvua ja helpottanut laskutusta sekä tilausten käsittelyä, kun turha exceleiden pyörittely on jäänyt pois.

– Parhain apu on ollut siitä, että tuotehistoria näkyy NetBaronissa ja nopeuttaa toimintaa. Koko ajan käyttö helpottuu ja nopeutuu. Pilvipalveluna toimivan NetBaronin kanssa toiminta ei ole työpistekohtaista, vaan monelta laitteelta on mahdollista operoida ja nähdä kokonaistilanne. Reilun vuoden käytön jälkeen FinEq:lla ollaan tyytyväisiä NetBaronin toimivuuteen.

– NetBaron on toiminut hyvin joka tilanteessa, Ville toteaa. Parasta on ollut että NetBaron pilvipalveluna vapauttaa työt yhdeltä työpisteeltä.

Ville on luottavainen siihen, että tiedot säilyvät pilvessä.
– Kyllähän tällainen pilvipalveluna toimiva ohjelmisto on tätä päivää. Etenkin jos kasvua haluaa, niin tällainen ohjelmisto on yritykselle välttämätön.

NetBaron sovellusten ulkoasu-uudistus on myös edennyt ja tämä on huomattu käyttäjäkunnassa.
– Aluksi käytin vanhempaa käyttöliittymää ja pari kuukautta sitten vaihdoin uuteen, eikä vaihtaisi enää vanhaan. Kiva että myös ulkoasu uudistui! Ville toteaa.