OSS-järjestelmä verkkokauppiaalle

Teetkö ulkomaankauppaa verkossa? NetBaron Aurinkopalvelun® avulla arvonlisäveron erityisjärjestelmän (One Stop Shop eli OSS-järjestelmän) mukaisen myynnin seuranta onnistuu aukottomasti. Tämä verottajan asettama menettely koskettaa esimerkiksi verkkokauppiaita ja palveluyrityksiä, jotka myyvät toisiin EU-maihin kuluttajille yli 10 000 euron arvosta tavaraa tai palveluja kalenterivuoden aikana.

Arvonlisäveron erityisjärjestelmän (One Stop Shop -järjestelmä eli OSS-järjestelmä) mukaisen myynnin seuranta

Arvonlisäveron erityisjärjestelmän käyttö ja rekisteröinti on vapaaehtoista, mutta OSS-järjestelmään rekisteröityminen helpottaa toimintaa merkittävästi. EU-kohdemaahan myytäessä on joko rekisteröidyttävä jokaiseen kohdemaahan erikseen, tai pelkästään omassa maassaan OSS-järjestelmään. Toisin sanoen myyjän ei tarvitse ilmoittaa ja maksaa arvonlisäveroa jokaisen ostajan maahan erikseen, mikäli hän hoitaa arvonlisäverovelvoitteet keskitetysti yhdessä EU-maassa tämän erityisjärjestelmän kautta.

OSS-järjestelmä, verkkauppa, ulkomaankauppa, alv

Raportit OSS-järjestelmän mukaisista myynneistä

NetBaron Aurinkopalvelussa® tiedot OSS-järjestelmän mukaisista myynneistä ja arvonlisäveroista saadaan helposti halutulta aikaväliltä mm. myyntimaittain, arvonlisäverokannoittain sekä eriteltyinä palveluihin ja tavaranmyyntiin. Raportti voidaan ajaa tarvittaessa myös mm. laskukohtaisesti, jolloin laskun vastaanottajan nimi näytetään raportilla.

Kaikki verohallinnolle raportoitava tieto näkyy yhdellä näkymällä. Myynneistä maksettavat arvonlisäverot kirjautuvat järjestelmään, mutta ne eivät tule mukaan normaaleihin kotimaan alv-ilmoituksiin liittyviin arvonlisäveroihin. Verohallinto toimittaa tiedot kohdemaan myynneistä edelleen EU-jäsenvaltiolle.

arvonlisäveron erityisjärjestelmän (One Stop Shop -järjestelmä eli OSS-järjestelmä) mukaisen myynnin seuranta

Käyttäjäystävällinen NetBaron Aurinkopalvelu®

NetBaron Aurinkopalvelussa® on valmiit alv-koodit ja esimerkkikirjanpitotilit OSS-järjestelmän myyntejä varten, joten käyttäjän ei tarvitse osata näitä itse määritellä ja tehdä. Kattavat käyttöohjeet ovat aina käytössäsi järjestelmässä. Tutustu taloushallinnon sovelluksiimme ja varaa ilmainen tarvekartoitus yrityksellesi!

Varaa ilmainen tarvekartoitus joko etänä tai yrityksessäsi