Korona kiihdytti NetBaronin kasvuun

Maailmaa koetelleen koronapandemian vaikutukset ovat olleet monelle toimialalle merkittäviä. Kriisi on tuonut mukanaan myös mahdollisuuden kehittää omaa liiketoimintaa ja lisätä digitaalisten palveluiden saatavuutta.
Sähköisten palveluiden lisääntynyt kysyntä on kasvattanut myös NetBaronin vuoden 2020 liikevaihtoa neljänneksellä edelliseen vuoteen verrattuna. Viime vuoden lokakuussa liikevaihto ylitti ensimmäisen kerran kahden miljoonan rajan.

Toimitusjohtaja Antti Leinonen katsoo talouslukuja tyytyväisenä.
– Liikevaihtomme on kasvanut tasaisesti kaikilla segmenteillä. Kasvua syntyi yli 23 % edelliseen vuoteen verrattuna. Kokonaisliikevaihto kipusi 2,3 miljoonaan. Korona on osaltaan vauhdittanut järjestelmävaihdoksia. Lisäksi erityisesti palvelualan asiakkuudet ovat kasvaneet, mikä on lisännyt
ohjelmistomme käyttäjämääriä sekä uusien sovellusten käyttöönottoa. Myös uusia verkkokauppoja perustettiin ennätysmäärä. Verkkokauppaintegraatioiden kysyntä jatkunee vilkkaana myös koronan jälkeen.

Leinonen uskoo NetBaronin kehityssuunnan jatkuvan positiivisena.
– Automatisoinnin merkitys vain korostuu tulevaisuudessa. Liiketoimintaa hyvin tukevat sähköiset prosessit mahdollistavat manuaaliprosesseihin verrattuna puolet suuremman liikevaihdon samalla henkilökunnalla,
ajasta ja paikasta riippumatta. Se on asia, johon yritysten päättäjien on pakko reagoida ennen kuin on myöhäistä, Antti Leinonen toteaa.

Kaikki kasvu ei johdu kuitenkaan koronasta. Pandemian lisäksi NetBaronin kasvua on kiihdyttänyt liiketoimintakauppa sekä erityisesti tilitoimistosektorilla alan suosituimman kirjanpito-ohjelmiston, Tikonin,
tuen ja päivitysten päättyminen ensi vuoden lopussa.

– Valmistauduimme tähän laajentamalla NetBaron-ohjelmiston csv-tuontia. Ominaisuus mahdollistaa esimerkiksi käytöstä poistuvassa Tikonissa tai jossain muussa kirjanpito-ohjelmassa muodostetun csv-muotoisen päiväkirjan tuonnin NetBaroniin alkuperäisillä tositenumeroinneilla. Siirto tapahtuu helposti yhtä nappia painamalla.

Osa tilitoimistoista ei ole vielä päättänyt, mihin taloushallinto-ohjelmistoon ne aikovat muuttuvassa tilanteessa siirtyä. Ensi vuonna Tikon-tuen kokonaan loppuessa tällä sektorilla on odotettavissa vilkasta liiketoimintaa, kun asiaa vielä harkitsevat toimistot tekevät ratkaisunsa.

– Taloushallintoliiton keväällä tekemässä ohjelmistokyselyssä NetBaron sijoittui kärkisijoille kaikilla osaalueilla, muun muassa käytön helppouden ja tehokkuuden osalta. Katsomme luottavaisena tulevaisuuteen
kovassa kilpailutilanteessa, Antti Leinonen toteaa.

Oletko kiinnostunut NetBaronista?

Jos olet kiinnostunut ottamaan NetBaron-sovellusperheen tuotteita yrityksesi käyttöön, ota yhteyttä myyntiimme myynti@netbaron.fi tai soita meille numeroon 029 000 9015. Keskustelemme mielellämme kanssasi keinoista, joilla NetBaron voi tehostaa yrityksesi taloudenhoitoa ja toiminnanohjausta.