NetBaronista julkishallinnolle eurooppalaisen standardin mukaiset verkkolaskut

EU:n verkkolaskudirektiivin mukainen verkkolaskulaki astuu voimaan 1.4.2020. Lain tarkoituksena on yhdenmukaistaa kaupankäyntiä ja ohjata laskutusta sähköiseen muotoon.

Lain mukaan yrityksillä on velvollisuus käsitellä verkkolaskuja 1.4.2020 alkaen. Tällöin myös julkishallinto edellyttää tavarantoimittajiltaan ja palveluntarjoajiltaan eurooppalaisen standardin mukaisia verkkolaskuja. Laskun tulee sisältää tiettyjä tarkentavia laskutustietoja, joita Suomen laki ei ole aikaisemmin vaatinut, kuten sopimus- ja mahdollinen kilpailutusnumero.

Lain mukaan sähköisellä laskulla tarkoitetaan sellaista laskua, joka on laadittu ja vastaanotettu rakenteisessa sähköisessä muodossa ja se noudattaa sähköisen laskutuksen eurooppalaista standardia. Sähköpostilla lähetetyt laskut eivät ole lain mukaisia sähköisiä laskuja.

Verkkolaskulaki ei vaikuta alle 10 000 euron liikevaihdon yrityksiin tai yrityksiin, jotka tekevät ainoastaan B2C-kaupankäyntiä.

Verkkolaskumuotojen valinta on helppoa NetBaron-sovellusperheessä

Verkkolaskudirektiiviin on reagoitu NetBaron-sovellusperheessä jo vuoden 2019 alkupuolella, jolloin laskulle, ostolaskulle ja eräajolaskulle lisättiin Laskutyyppi-valinta laskun semanttisten tietojen välittämiseen eri järjestelmien välillä.

NetBaronin asiakasrekisterissä voi asiakaskohtaisesti määrittää julkishallinnon laskun käsittelyyn liittyen, jolloin aineisto muodostetaan EU-standardia vastaavassa kansallisessa Finvoice 3.0 -verkkolaskumuodossa. Finvoice 3.0 -verkkolaskumuodon voi määrittää käytettäväksi myös toimipaikan taakse, kun lasku lähetetään tulostuspalveluun tai rahoitusyhtiölle. Valinta otetaan käyttöön tulostustapavalinnan mukaan.

Muissa, kuin julkishallinnon laskuissa, käytetään Finvoice 1.3 -verkkolaskumuotoa.

Mitä hyötyä verkkolaskutuksesta on yritykselle?

Yritys hyötyy verkkolaskutuksesta muun muassa seuraavilla tavoilla:

  • Laskujen toimitus asiakkaalle on nopeaa. NetBaronin sähköisiä välityskanavia ovat laskuoperaattorit, pankit ja sähköposti.
  • Vastaanottaja voi hyödyntää ostolaskun sähköistä tarkastusjärjestelmää eri toimipisteiden välillä. NetBaroniin ostolaskut saadaan kätevimmin automaattisesti sähköisestä verkkolaskusta.
  • NetBaronissa verkkolaskuoperaattorin skannausjärjestelmäpalvelu muuttaa paperiset ostolaskut verkkolaskuiksi ja pdf-kuvaksi.

NetBaron®-sovellusperhe toimii yhden kirjauksen periaatteella ja tiedot ovat helposti hyödynnettävissä sovellusten välillä. Tutustu Talous-Baronin ominaisuuksiin täällä.

Kiinnostuitko NetBaronista?

Haluaisitko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon?

Jos olet kiinnostunut ottamaan NetBaron-sovellusperheen tuotteen yrityksesi käyttöön, ota yhteyttä myynti@netbaron.fi tai soita meille numeroon 029 000 9015. Keskustelemme kanssasi mielellämme keinoista, joilla NetBaron voi tehostaa yrityksesi toiminnanohjausta.