29/01/2020

Kaksivaiheinen tunnistautuminen NetBaron Aurinkopalvelussa®

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on käytössä NetBaronissa, kaksivaiheista tunnistautumista vaaditaan aina käytettäessä rahaliikenteeseen liittyviä toimintoja.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on käytössä NetBaron Aurinkopalvelussa®. Kaksivaiheista tunnistautumista vaaditaan aina rahaliikenteeseen liittyviä toimintoja käytettäessä.

Rahaliikenteeseen liittyvät toimeksiannot ovat aina kaksivaiheisen eli vahvan tunnistautumisen turvaamia. Tämä tarkoittaa, että tunnistautumaton henkilö ei pysty tekemään rahaliikenteeseen liittyviä toimia esim. rahansiirtoja.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen vaaditaan mm.:

  • tiliote
  • viitemaksut
  • saldokysely
  • tapahtumakysely

Kaksivaiheinen tunnistautuminen täyttää EU:n maksupalveludirektiivin PSD2 (Payment Services Directive 2) rahaliikenteelle asettamat vaatimukset, joiden tarkoituksena on mm. korostaa rahaliikenteeseen liittyvää käyttäjän tunnistamista ja maksutapahtumien vahvistamista. Näin lainsäädännöllä varmistetaan, että palveluntarjoajat noudattavat tiukkoja turvatoimia ja tietoturvakäytäntöjä, jotta asiakkaan identiteetti ja varat pysyvät suojattuina.

Vahva tunnistautuminen on toteutettu NetBaron Aurinkopalvelussa® kaksivaiheisella tunnistautumisella, 2FA (two-factor authentication) rahaliikenteen lisäksi myös sisäänkirjautumisen osalta.

Tutustu NetBaron Aurinkopalvelun® sähköisen taloushallinnon ominaisuuksiin.

Lisätietoa PSD2-direktiivistä on esimerkiksi Finanssivalvonnan sivuilla.